Bursefeesten 1 juni 2013

Affiche 2013

Percussieworkshop

Rusty Spoon

Een bende jong geweld die lekker vuile rock speelt, in de traditie van The Rolling Stones, Jon Spencer Blues Explosion en onze eigen Triggerfinger, van wie ze trouwens leuke complimenten kregen. Meer zelfs: bassist Mr. Paul (Lange Polle voor de vrienden) was zo enthousiast dat hij de jongens van Rusty Spoon aanbood om hun eerste CD te producen. Nu kan je ze nog op de Bursefeesten zien, zodat je la...

Tom Van Outryve

Tom vertelt verhalen die zich afspelen in en rond het bos, voor jong en oud, en iedereen daartussen.

Nelly Ann

Contrabas, akoestische gitaar, elektrische gitaar en een stem die je kippenvel bezorgt: meer moet dat niet zijn bij Nelly Ann. De groep draait rond de jonge singer-songwriter Annick De Meyer. Haar muzikale voorbeelden zijn onder meer Cheryl Crow, Nathalie Merchant en KT Tunstall. Vorig jaar schopte ze het nog tot in de halve finale van Humo’s Rock Rally, deze zomer staat ze op het podium van de Bu...

Vurige wetenschapsshow

Patrick laat de kinderen op een ludieke manier kennismaken met wetenschappen. Met heel wat theater en vooral veel demonstraties, mét vrijwilligers, brengt hij zijn jonge publiek onder meer bij welke gassen ons omringen en wanneer die heel heet of juist "superkoel" worden. De proefjes met droogijs, stofexplosies en vuurtornado's zullen wellicht heel wat stof doen opwaaien!

The wOOdy's

Deze rockgroep uit Schilde plaatst zich in hetzelfde muzikale rijtje als The Alabama Shakes, The Black Keys en Jack White, en kan je omschrijven als in blues gedrenkte southern rock. Rauw, direct en strak, precies zoals het moet. Ze begonnen als trio en zijn intussen uitgegroeid tot een kwintet, maar met nog steeds dezelfde lekkere groove.

Le Trio Perdu

Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat dit groepje niet bekender is, want op basis van de klasse van de muzikanten zouden ze op alle grote festivals op het hoofdpodium moeten staan. Kevin Van Staeyen, Jokke Schreurs en Chris Mentens zijn 3 topmuzikanten. Ernstige jazz is niet aan hen besteed: zij animeren hun publiek met het vrolijke soort jazz waarop gedanst werd in de jaren '30 in de kelders en ros...

Kammeniboemski

Dit olijke duo stond ooit op de allereerste editie van de Bursefeesten, intussen vier jaar geleden. Dit jaar zijn ze terug met hun komisch-muzikale akoestische set op het binnenpodium in de Leeuwenpoort.

La Malquerida

La Malquerida is een Midden-Amerikaans collectief dat zicht toelegt op de traditionele feestmuziek van Mexico en omstreken. Son (Buena Vista in een Mexicaans jasje), authentieke cumbia en mariachimuziek wisselen elkaar af, met als rode draad dat je er onmogelijk op stil kan blijven staan. De perfecte act om het feest definitief in gang te zetten!

DJ Sander, DJ Tournesol

DJ's Sander en Tournesol maken er een feestje van tot in de vroege uurtjes!

De Juste Moment

Dit drietal uit Borsbeek reageerde op onze oproep voor het vrij podium en brengen bluesy akoestische nummers met gitaar, bas en saxofoon en af en toe een streepje blokfluit en percussie erbij. Ze luisteren regelmatig de Antwerpse straten op met hun muziek en konden zo al veel voorbijgangers bekoren.