Nieuwe locatie blijkt voltreffer

Gazet van Antwerpen

Borsbeek heeft de derde editie van de Bursefeesten achter de rug. Het familiefestival pakte uit met een nieuwe locatie en een volwaardig kinderprogramma.

De Bursefeesten vonden dit keer niet plaats aan de Speeltuin van Fort 3, maar wel aan de Leeuwenpoort.
Dat historische deel van het Fort had de gemeente in bruikleen gegeven. “Een fantastisch gebaar, vonden we dat”, zegt mede-organisatrice Morgane Van der Leden.
 
Bij het binnenkomen hoor je het vuur knetteren in een gigantische vuurkorf en de geur van pitavlees en verse pannenkoeken doet de magen knorren. Dat dit een een gezinsdag is, blijkt al snel uit de activiteiten en de muziek. “Hoofdact Bobby James Family brengt een gezellige mix van funk en rock. Daarnaast treden er nog vier andere groepen op: Los Trucos del Foro, The Southern Harmony & Musical Companion, singer-songwriter Kat en Ben & The Sea. Die vijf bandjes hebben elk hun eigen smoel, maar één ding hebben ze gemeen: ze zorgen voor waanzinnig veel sfeer.
  Wat wil je nog meer?”
Zodra Los Trucos del Foro starten, zie je kinderen op en neer springen en samen met mama en papa dansen. En kinderen zijn er op de Bursefeesten, want voor de eerste keer is er ook een volwaardig kinderprogramma.
 
De afgelopen jaren waren er wel kinderspelen, maar dit jaar doet de organisatie extra moeite voor de kleinsten. “Er vindt een workshop primitief  dansen  plaats  voor  de kleuters. Zij mogen dan dansen op percussiegeluiden en zelf ook eens roffelen op de djembé. Daarna zingt Tom Clement kinderliedjes en zijn er muzikale vertellingen van spannende verhalen.”

Samen met papa Jan en mama Joyce is Lander Van Camp speciaal voor die jeugdactiviteiten voor de eerste keer naar de Bursefeesten gekomen. “Er hangt hier een gemoedelijke sfeer”, knikt mama Joyce. “De muziek is leuk en nu wachten we af hoe tof Lander de kindervertellingen zal vinden.”

Voor herhaling vatbaar?
Een heel aantal helpende handen had ervoor gezorgd dat de Leeuwenpoort netjes was voor de Bursefeesten. Ze reinigden de ruimtes, hingen
er gordijnen en zorgden voor licht. Morgane: “Het was een hele klus. We hebben zowel binnen als buiten hard gewerkt. Maar het resultaat mag er zijn. We hopen dat we hier in de toekomst nog leuke culturele activiteiten kunnen organiseren. Daar zijn we al volop over aan het nadenken.”
biona jansen