[Nieuwsbrief 1 Bursefeesten]

Er is vanalles aan het gebeuren in Borsbeek. Ideeën groeien, beslissingen worden genomen, dromen wachten om uit te komen. De Leeuwenpoort aan het fort van Borsbeek vormt het decor van deze wonderlijke evolutie. En daar zit de Burse vzw voor iets tussen. Het hoe, wie, wat en waarom verneem je in deze allereerste Burse-nieuwsbrief.

Inhoud: De Leeuwenpoort - Tryout Vitalski en Johan Petit - Bursefeesten 18 juni 2011

 


Burse vzw krijgt Leeuwenpoort in gebruik

De Leeuwenpoort is de prachtige voormalige hoofdingang van het fort van Borsbeek. Ze vormt de gedroomde locatie voor het organiseren van kleinschalige evenementjes van allerlei aard. Dat had de Burse vzw, die sinds twee jaar het festival ‘De Bursefeesten’ organiseert rond het fort, goed begrepen. Na verschillende onderhandelingen met het gemeentebestuur kreeg de vzw de Leeuwenpoort in bruikleen. Een geweldige gelegenheid om het monument, dat er al enige tijd verwaarloosd bij lag, nieuw leven in te blazen.

 


 

Vitalski en Johan Petit komen naar de Leeuwenpoort

Om de daad ook bij het woord te voegen, organiseert de Burse vzw meteen al een eerste evenementje in haar kersverse locatie. Niemand minder dan Antwerps nachtburge meester Vitalski en Johan ‘Klein Jowanneke’ Petit komen er op 11 mei samen een nieuwe voorstelling brengen: “Try-Out”. Je zal je niet vervelen: het toneelstuk zal over álles gaan. ‘Tegenwoordig gaat alles nergens over,’ verklaren ze, vandaar. Van kernreactoren over verbouwingen en vaderschap tot de antihoestcampagne van Jan Decleir: alles kan en alles mag.

Praktisch:
‘Try-Out’, met Vitalski en Johan Petit
woensdag 11 mei 2011, 20u30
Leeuwenpoort, voormalige hoofdingang Fort Borsbeek, tegenover startbaan luchthaven
Prijs:5€ - Gratis voor medewerkers van de Bursefeesten
Inschrijving via info@bursefeesten.be

LET OP: Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.  Snel inschrijven is dus de boodschap.
Medewerkers krijgen voorrang als ze voor 25 april inschrijven

 


 

3de editie Bursefeesten vindt plaats op 18 juni 2011

Voor de derde keer op rij organiseert de Burse vzw het festival ‘De Bursefeesten’, dat stilaan een vaste waarde begint te worden in Borsbeek. Voor de eerste keer zal het evenement onderdak vinden in de Leeuwenpoort, wat het gebeuren natuurlijk alleen maar specialer maakt. Verder blijven de Bursefeesten naar goede gewoonte een gezellig en vooral gratis familiefestival, dat graag plaatselijk en nieuw talent verwelkomt maar ook elk jaar weer een ijzersterke hoofdact weet voor te schotelen. Dit jaar wordt dat de Bobby James Family, een groep die een stomende mengeling van funk en andere stijlen speelt. Vergeet ook zeker je kinderen niet mee te nemen, want die zullen hun hartje kunnen ophalen bij de kinderanimatie, met een heus kindertoneel als kers op de taart. Als het voorgaande je allemaal aanspreekt en je houdt bovendien van lekker eten, drank in glazen en goeie muziek, dan verwachten wij jou van harte op 18 juni!

Praktisch:

De Bursefeesten
zaterdag 18 juni 2011
Leeuwenpoort, Fort Borsbeek
gratis

www.bursefeesten.be