Zondag 8 juni wordt het 25 graden. Waar naartoe? De Bursefeesten natuurlijk!

Zondag 8 juni wordt het een heerlijke 25 graden. Geen weer om binnen te zitten dus. Waar naartoe? De Bursefeesten natuurlijk!

 

Voor de muziek
Voor iedereen altijd wel wat wils op de Bursefeesten.

  • Om 14u beginnen we meteen met een Antwerpse singer-songwriter eerste klas: Loewie Anders. Hans Mortelmans en groep
  • De groep Whale Machine laat het publiek genieten van rockmuziek met heerlijke harmonieën. 
  • Die Takttats vallen amper te beschrijven: covers van Bach tot klezmermuziek en alles daartussen, en dat op twee gitaren, een bas en af en toe een mandoline.
  • Juan Carlos Bonifaz laat je tot rust komen met de heerlijke klanken die hij uit zijn marimba tovert.
  • Hans Mortelmans is een naam die je moet onthouden: deze man kruist gypsy swing à la Django Reinhardt met teksten die van Wannes van de Velde hadden kunnen zijn. Hij staat op de rand van de doorbraak in Vlaanderen.
  • Met Moustash hebben we een kanjer van een feestelijke afsluiter gevonden. Bereid je voor op een heerlijke mix van swing, ska, balkan, bossa nova, chanson en veel meer. Sa Phono S. leidt het feestje vlot de nacht in.

Voor de kinderanimatie

Om naar al dat moois te komen kijken en luisteren, hoef je je kroost zeker niet thuis te laten, integendeel! Ook aan hen hebben we gedacht met twee volwaardige kindervoorstellingen: “Broer” (6-12 jaar) en “Wereldje andersom” (4-8 jaar), telkens op het intieme podium binnen in de Leeuwenpoort.

Voor het eten en drinken

Bij mooi weer hoort een frisse pint. Of fris fruitsap natuurlijk, en dat is dan nog fair trade ook. En dat wordt allemaal in glazen geserveerd, geen sprake van plastic bekers! Een lekkere chili con carne of een vegetarische maaltijd, tussendoor pannenkoeken of cupcakes… Het staat allemaal op onze menukaart!

 Kindervoorstelling Broer

Voor de gezelligheid

Op het prachtige domeintje aan de Leeuwenpoort, de voormalige toegangspoort van het Fort van Borsbeek, omzoomd door groen en ingericht met tafeltjes en stoeltjes en vanaf ’s avonds vuurtjes voor extra warmte… Dat is het kader van de Bursefeesten. En de gezellige ongedwongen sfeer krijg je er vanzelfsprekend bij.

 

…en omdat het gratis is!
Dat lees je goed: de toegang tot het festival is helemaal gratis!

 

Praktisch

Bursefeesten – Leeuwenpoort op Fort III, Zoomweg, Borsbeek.

Zondag 8 juni vanaf 14u00

Bus 20 vanuit Antwerpen.
Meer info op www.bursefeesten.be